Народження бренду Косова

Відпочинок в українських Карпатах асоціюється здебільшого з походами в гори й катанням на лижах. Тому туристи їдуть сюди зазвичай влітку або взимку. Проте в горах Франківщини є місце, яке може приємно дивувати в будь-яку пору року. Це Косів та його околиці. Секрет цілорічної привабливості регіону — народні майстри. Ткацтво, гончарство та різьба по дереву мають тут давню та водночас живу традицію, яка передається із покоління в покоління.



Щоб зануритися в місцевий колорит, варто провести в Косові чи околицях більш ніж один день. І це можливо завдяки місцевим мешканцям, які пропонують проживання у своїх садибах та готелях. Косів вартий того, щоб стати популярною дестинацією. Саме тому 8-10 червня тут відбулося кілька заходів, спрямованих на популяризацію регіону.

Косівська міська рада та ГО Karpaty Travel за підтримки Британської Ради в Україні та Косівської міської ради організували та провели дводенну брейнстормінг-сесію “Створення бренду міста Косів”. Досвідчені дизайнери зі студії 3Z та з кафедри дизайну Львівської національної академії мистецтв долучилися до проекту на громадських засадах, а Британська рада профінансувала приїзд та проживання учасників проекту, які разом із громадою міста Косів досліджували ідеї для майбутнього бренду міста. Зокрема, разом шукали відповіді на питання: чому в Косові добре мешканцям і чому там має бути добре гостям міста. Найпоширеніші відповіді – природа, безпека, доброзичливість, активний відпочинок, гуцульська культура і ремесла, ліжники і кераміка. Дизайнери, надихнувшись спілкуванням з косівськими і яворівськими майстрами, продовжать роботу над бренд-буком міста і запрошують усіх охочих долучитися до обговорення того, чим Косів може привабити туристів. Ці ідеї ляжуть в основу майбутньої маркетингової стратегії міста.

Паралельно власники та працівники місцевих закладів гостинності взяли участь у триденному семінарі з маркетингу, де навчалися визначати своє місце на ринку, вигідно рекламувати послуги, дізналися, як знайти та втримати клієнта. Захід провела Ганна Сидоренко — співзасновник та директор інтернет-каталогу Karpaty.info, Школи конкурентниї рішень KI School та співзасновник компанії Karpaty Travel, фахівець з 13-річним досвідом роботи у туристичній сфері.

Семінар став хорошою нагодою для налагодження ділових контактів між учасниками. У ході зустрічей було озвучено чимало ідей щодо збільшення туристичної привабливості міста та формування його позитивного іміджу. Учасники заходу виявили жваву зацікавленість у подальших освітніх заходах для сфери гостинності, тож є намір провести ще низку семінарів та майстер-класів з маркетингу, а також спеціалізованих курсів англійської мови.

Косів шукає шляхи для розвитку та готується розповісти про себе світові.