Скандинавські рішення для облаштування вбиралень у приватних будинках та котеджах

Країни Скандинавії (Норвегія, Швеція, Данія) та сусідня Фінляндія часто займають лідируючі позиції у світових рейтингах, наприклад,по індексу людського розвитку чи економічних свобод.
Якщо розглянути індекс сприйняття рівня корупції, то Данія – найменш корумпована країна, Фінляндія на 3 місці, а Швеція розділила 4 сходинку з Швейцарією і Сінгапуром. Одразу за цими країнами йде Норвегія. Наша держава опинилася у цьому рейтингу на 126 місці.
Напевно, знайдеться мало людей, які поставлять під сумнів високий рівень людського, економічного та інфраструктурного розвитку цих країн. Серед низки речей, яких ми можемо навчитися, зокрема у Швеції та Норвегії – це облаштування власного побуту, поводження з природою та навколишнім середовищем.
Скандинавія багата ландшафтними та природніми принадами: гори, фіорди, хвойні ліси, річки та велика кількість озер.

У плані природних красот та ландшафтів, Україні також є чим похвалитися:мальовничі гори Карпати та Прикарпаття, Кримські гори, Полісся, Поділля, Причорноморський та Приазовський регіон. Як бачимо, природа не обділила також і нашу країну.
А от ставлення до природи, використання природніх ресурсів , та облаштування власного побуту у нас залишає бажати кращого.
Одним з важливих моментів у побуті є облаштування зручного, комфортного та екологічного туалету.
Хоч і Швеція, і Норвегія є досить урбанізованими країнами, де значна частка населення проживає у містах та містечках, є також багато малих поселень, заповідних та відпочинкових зон без центрального підключення до каналізації. Для прикладу, густота населення Швеції – 23 особи на квадратний кілометр, а Верховинського району (а це велика частина карпатського регіону) – 24 особи на квадратний кілометр.

Враховуючі ці обставини, рельєф, клімат та густоту населення, не дивно, що саме у Скандинавії виникли компанії, які пропонують рішення для облаштування екологічних туалетів, які не потребують підключення до центральної каналізації та не використовують воду для зливу.
Одними з провідних виробників безводних туалетів є шведська компанія Separettта норвезька Cinderella. Існують різні види безводних туалетів, найпоширенішими є безводні туалети з роздільним збором відходів, наприклад модель SEPARETT WEEKEND. Крім цього, є ще заморожуючі та спалюючі безводні туалети.
Приємно, що на ринку безводних туалетів присутній і український виробник, компанія Ecotoilet.
Перевагами безводних туалетів є:
• економія коштів на встановленні автономної каналізації та послугах асенізатора;
• відсутність потреби підключення води, а отже, економія цього життєво важливого ресурсу;
• легке встановлення та обслуговування;
• сучасний дизайн та якісні матеріали;
• відсутність неприємних запахів у туалеті/ванній кімнаті;
• жодних хімічних добавок та реагентів;
• зручність у використанні.
Встановлений безводний туалет SeparettVilla у приватному будинку

Детальну статтю про безводні туалети Ви можете прочитати перейшовши за цим посиланням.

Компанія WSS буде рада допомогти Вам у виборі безводного туалету та дасть відповіді на всі запитання щодо його використання та встановлення.
Користуймося досвідом провідних країн світу та бережімо природу та її ресурси.