Проводжаємо літо “на висоті”

Календарне літо закінчилось, тому ловіть останні теплі вечори. А в цьому Вам допоможуть тераси, з яких відкривається панорама Львова і можливість спостерігати за заходом сонця, смакуючи страви та напої.


1. Тераса на даху ресторану “Валентино”

Розкішний ресторан італійської кухні, розташований у старому будинку, в самому центрі міста, поряд з Площею Ринок. Переступивши поріг, потрапляєш в атмосферу аристократизму, але такого стриманого, аж ніяк недискомфортного і ненав’язливого. Персонал зустрічає привітно і з (справді щирою) усмішкою. Прямуємо до ліфта, щоб піднятись на сьомий поверх, де розміщена дворівнева тераса. Відразу привертають увагу “квітучі” диванчики та крісла, і аж тоді вигляд історичного центру міста з висоти. Привітність персоналу не закінчується на першому поверсі у холі ресторану. Офіціанти проведуть до столика і одразу запропонують освіжаючі напої, бо ж літо…

У меню велика кількість позицій (часто це насторожує, але не тут). Представлені страви італійської та української кухні. Холодні і гарячі закуски, салати, супи, страви з риби, мяса, птиці, домашня паста, страви української кухні — вереники з різною начинкою, борщ та сало. Для тих, хто любить солоденьке, у меню є з чого обрати (зверніть увагу на тірамісу). Винна карта представлена напоями високої якості з різних країн. Сомельє не тільки допоможе у виборі, а й розповість цікаві факти і секрети професійних дегустаторів.


Фото – з сайту ресторану

Побувавши тут, у Вас обов’язково виникне бажання повернутися ще.

Адреса:
Вул. Остапа Нижанківського, 20
Резервація: (032) 235-67-66
Час роботи: 12:00-23:00

2. Тераса ресторану “PartyFon”

Одна з найвищих терас у Львові з неймовірним краєвидом. Знаходиться на двох останніх поверхах ТЦ “Роксолана”. У ресторані є дві тераси: відкрита і закрита (що дозволяє насолоджуватися містом з висоти у холодну пору).

У меню представлена європейська та українська кухня. Є винна карта, великий вибір коктейлів та кальян. Львівяни полюблять тут насолоджуватись бізнес-ланчем, бо з таким видом забуваєш про щоденну рутину. Але найбільше це місце полюбляє молодь, адже тут часто проводяться тематичні вечірки під відкритим небом за участю діджеїв.


Фото – з сайту ресторану

Адреса:
Пл. Соборна, 14
Резервація: (067) 388-11-33
Час роботи: ПН-СР — 12:00-23:00
ЧТ-НД — 12:00-02:00

3. Тераса готелю “Євроготель”

Розташована на даху семиповерхового готелю неподалік центру. Високо і просторо, аж дух захоплює. Насолоджуватись стравами, зустрічати, або проводжати день можна будь-коли, адже ресторан працює цілодобово.

Окрім захопливого вигляду з висоти, на гостей чекають стави європейської та української кухні, винна та коктейльна карти, кальян. Площа тераси достатньо велика, з відкидним дахом, тому чудово підійде для посиденьок у великій компанії друзів та близьких. Увечері у вихідні звучить джаз. Вмостившись на м’яких зручних диванчиках, спостерігаєш, як закінчується день і насолоджуєшся, ще поки, теплими проміннями сонця, а якщо стане прохолодно, і сонце остаточно потоне у твоєму бокалі, то офіціант радо принесе тепленький плед і ароматний чай.


Фото – з сайту ресторану

Адреса:
Вул. Тершаковців, 6а
Резервація: (032) 242-31-65
Час роботи: цілодобово

4. Тераса ресторану “36 По”

Відкриття ресторану відбулося навесні цього року. Ще зовсім “новачок” серед інших, але фурор довкола нього не вщухає досі. Усім цікаво не так скуштувати страви, як побачити велетенський акваріум з акулами, інтер’єр у стилі тропіків, скляний рояль, який самостійно грає, а кавоманам — спробувати каву, приготовану за допомогою найдорожчого колекційного кавового апарату Slayer coffee, покритого справжнім золотом.

Тераса п’ятиповерхового ресторану заслуговує на не меншу увагу, адже з неї відкривається панорама самісінького серця історичного центру. Окрім естетичної насолоди, гості отримають насолоду від страв української кухні в інтерпретації шеф-кухаря. Творці “36 По” переконують, що таких варіацій на тему української кухні Ви точно ніколи не бачили. А відкидний дах на терасі відкриє неймовірну панораму і змогу отримати свою порцію вітаміну D.


Фото – з сайту ресторану

На терасі започатковують серію вечірок під відкритим небом. Щоб потрапити на таку вечірку, потрібно заздалегідь (бо кількість місць обмежена) придбати квиток, який обійдеться Вам у 200 грн.

Адреса:
Пл. Ринок, 36
Резервація: (032) 236-70-50
Час роботи: ПН-ЧТ, НД — 12:00-24:00, ПТ-СБ — 12:00-02:00

5. Тераса музею-кафе “Дім легенд”

Коцептуальний заклад з традиційною українською кухнею, який розмістився у семиповерховому будинку. А про його терасу на даху, де знаходиться старенький автомобіль, чули і бачили, мабуть, усі.
Вона одна з найменших, проте одна з найцікавіших та оригінальніших. Це не те місце, куди Ви можете прийти з шумною компанією, сюди потрібно йти за враженнями та цікавими історіями від сажотруса. Отримавши емоції та враження від задуму творців закладу, можна починати трапезу. Українська та європейська кухня здивує гостей домашніми стравами, які готуються прямо у печі та наливками власного приготування. Закінченням відвідин закладу стане піротехнічне шоу, яке кожного дня о 21:24 влаштовує дракон, що примостився на фасаді будинку. А щоб повернутися сюди знову, киньте монетку у капелюх сажотруса, що примостився на даху.


Фото – зі сторінки ресторану

Адреса:
Вул. Стороєврейська, 48
Резервація: (050) 430-29-24
Час роботи: 11:00-02:00

6. Тераса на даху готелю “Леополіс”

Готель з рестораном розташований в самому центрі Львова, за декілька кроків від Площі Ринок. “Леополіс” – готель преміум класу, будівля якого є історичною спащиною. Навіть проходячи повз і зазирнувши у вікно, можна перейняти ту атмосферу вишуканості та елегантності, а заздалегідь зарезервувавши столик на терасі, яка розміщена на даху, відчути затишок і комфорт, насолоду і незабутні враження.

Тераса зовсім невелика, всього чотири столики, що створює атмосферу затишку, комфорту та певної приватності. Персонал дуже уважний, але це аж ніяк не викликає відчуття ніби “хтось стоїть у тебе над душею”. Це не місце на щодень для гучних розмов. Особлива атмосфера романтики. Тут часто освідчуються у коханні та влаштовують романтичні вечері, смакуючи страви української кухні в сучасній інтерпретації. Ексклюзивне місце для вечері у Львові.


Фото – з сайту ресторану

Адреса:
Вул. Театральна, 16
Резервація: (032) 295-95-00
Час роботи: 12:00-22:00

7. Високий Замок

Це не готель і не ресторан, але не випадково це місце потрапило у цей перелік – в останній день літа на Високому Замку влаштовується вечірка з музикою, діджеями і коктейлями, усі охочі проводжають і прощаються з літом до наступного року. Таку традицію було засновано у 2015 році.

Тераси ресторанів досліджувала Христя Зінько