Karpaty.Travel вирушає у неймовірне Закарпаття

10-річчя існування ресурсу Karpaty.Info відсвяткував запуском нового проекту – туристичної компанії Karpaty Travel. Тури почнуться уже на травневі свята, а зараз триває активна робота з підготовки перших маршрутів (екскурсійних і пішохідних).

У другий вікенд березня команда Karpaty.Info їздила випробовувати перший маршрут майбутньої турфірми, який матиме назву “Неймовірне Закарпаття” і відкриє туристам гірську частину цього регіону. “Сайт ми запустили 13 березня десять років тому – вирішили, що забобонів не боїмося, – розповідає спізасновник Karpaty.Info Ганна Сидоренко. – У цій поїздці вирішили поєднати приємне з корисним: відсвяткувати ювілей і заодно розвідати перший туристичний маршрут нашої нової компанії Karpaty.Travel. Наше перше і головне правило в Karpaty.Info – завжди перевіряти інформацію, яку ми подаємо. Ми їздимо на локації, спілкуємося з місцевими мешканцями, власниками садиб і екскурсоводами, зупиняємося в готелях як “таємні клієнти”. Це буде нашим правилом і при підготовці турів Karpaty.Travel”.

За 10 років наша команда розрослася майже до 30-ти осіб, які займаються різними проектами: туристичним онлайн-каталогом Karpaty.Info, школою конкурентних рішень KI School, а також туристичною компанією Karpaty.Travel

Основні зупинки майбутнього туру – чорничні долини мальовничої полонини Боржави, легендарне високогірне озеро Синевир та водоспад Шипіт, “село 10-ти музеїв” Колочава, а також старовинні дерев’яні церкви. Щоб усе це побачити, туристам доведеться подолати круті гірські серпантини, двічі переїхати через 4 перевали, піднятися одним із найдовших витягів Українських Карпат на полонину Боржаву. Цього разу ми вирішили поки що не підніматися витягом – зима в Карпатах ще не поступилася весні, тож ми вирішили почекати, поки потепліє. Але традиційну гостинність горян ми відчули повною мірою: ловили і ласували щойно виловленою рибкою у форельному господарстві, каталися на конях, смакували місцевими стравами – бограчем, баношем і запашним карпатським чаєм.

Засніжений Синевир приховує свої таємниці

 

Синь і Вир - закохані, які дали свої імена озеру Синевир

Родзинка подорожі – центр реабілітації ведмедів у Національному парку Синевир. Зараз тут мешкає 14 тварин, які в минулому потерпіли від стихійного лиха або зазнали жорстокого поводження людей. Реабілітаційний центр має площу 12 гектарів, а рельєф якнайкраще підходить до природного ареалу проживання бурих ведмедів; також тут проводиться наукова робота. Історія кожної тварини – неймовірно зворушлива і нікого не залишить байдужим.

Бурий ведмідь - символ Закарпаття - присутній на гербі цього регіону

 

Ведмедиця Ірина гріється на весняному сонечку. Її також ласкаво називають “Бабушка” - це найстарша мешканка реабілітаційного центру, їй майже 30 років

 

Висновки нашого польового дослідження: триденний тур “Неймовірне Закарпаття” – чудове поєднання активного та пізнавального відпочинку. Інформаційно це дуже насичений тур (самі лишень музеї Колочави мають дуже цікаві експозиції і потребують цілого дня). Але туристи також матимуть можливість прогулятися горами і подихати свіжим повітрям, а також спробувати колоритної закарпатської кухні. Без сумніву, цей маршрут можна рекомендувати тим, хто хоче інтенсивно провести вихідні і набратися позитивних емоцій та нових вражень. Ми отримали і те, і інше, а також придумали багато нових ідей, які почнемо реалізовувати найближчим часом.

Такі краєвиди чекають учасників маршруту "Неймовірне Закарпаття" (перевал над Воловцем)