10 причин чому гори кращі від моря :)

Уявіть собі літній день на морі. Ранок, але вже майже тропічна спека. Вітерець не охолоджує. Спітнілі тіла на пляжі, лежак немає де поставити. Натомість у горах – свіже повітря, лісова прохолода, річки та озера з чистою прозорою водою.

Отже, якщо ви ще продовжуєте сумніватись, де  краще – в горах чи на морі, ми підібрали для вас 10 “залізних” аргументів на користь гір, а саме Карпат!

1. Якщо ви не хочете за 3 дні перетворитися на подгорілий біфштекс з хрумкою скоринкою, то відпочинок у Карпатах буде для вас більш корисним, адже в густому лісі завжди можна сховатися від сонця (не такого палючого, як на півдні).

2. Гірське повітря має цілющі властивості, тут рідко бувають настільки сильні вітри, як на морі, чи суховії.

3. На морі більше шансів бути обпеченими медузами, ніж у Карпатах – зустріти справжнього живого ведмедя.

4. Комарі, мухи, оси – їх у Карпатах майже немає. Зате можна помилуватися іншими, симпатичнішими тваринками.

5. У Карпатах менше шансів отримати розлад шлунка, адже тут чисті свіжі продукти, смачна місцева кухня, багато корисної їжі.

6. Порівняйте нав’язливий пляжний “сервіс” (сумнівні пиріжки і пахлава) з гостинною увагою і привітністю гуцулів.

7. Якщо ви заблукаєте у карпатському лісі, то не пропадете з голоду – там завжди є ягоди та гриби. А якщо віднесе у відкрите море, то, крім солоної води, нічого там не знайдете.

8. Карпати – це не тільки пасивний відпочинок “догори пузом”, але й безліч можливостей для активного відпочинку та спорту.

9. Порівняйте лісову тишу і гамір на пляжі. Натовп, від якого неможливо сховатися, натомість у Карпатах можна гуляти півдня, не зустрівши жодної душі.

10. Карпатські ріки неймовірно прозорі й чисті, а на морі – суцільна “уринотерапия”. На морі несмачна привозна вода, яку обов’язково необхідно кип’ятити. У Карпатах безліч потічків зі свіжою і смачною водою, щоб на будь-якому кроці безкоштовно втамувати спрагу. А у деяких річках можна отримати задоволення від природного гідромасажу.

Сподіваємось, ми вас переконали 🙂 Карпати завжди чекають на вас! А підібрати собі маршрут, транспорт, де замешкати й попоїсти, на що подивитися, можна на сайті Карпати.info