Де у Львові переночувати за 100 гривень?

Ви любите мандрувати, але гроші волієте витрачати радше на розваги, аніж на дорогий готель. Тоді ночівля у бюджетному хостелі – це саме те, що вам потрібно! Це – найдешевший спосіб переночувати на чистому ліжку зі сніданком і гарячим душем.

Гостел, також хостел (англ. Hostel — гуртожиток) – це міні-готель для бюджетного проживання туристів, орієнтований в основному на молодь, головна відмінність якого від готелю є  оплата за місце, а не за номер. Сьогодні в світі налічується близько 4,5 тис. хостелів у майже 60 країнах світу.

Саме з причини низької вартості хостели стали популярними серед молоді, яка невибаглива в питаннях комфорту і поки не володіє великими фінансами. Але хостели також користуються попитом і у літніх туристів, адже не всім потрібні розкішні апартаменти, а додаткова економія нікому не завадить)

На нашому сайті Карпати.info існує спеціальний розділ – “Хостели у Львові“,  де ви можете підібрати собі найоптимальніший варіант проживання у львівських хостелах. А обирати є з чого!

Пропонуємо оцінити затишну атмосферу хостелів з середини:

«HOSTEL DEL POZITIFF»

 

Хостел «OLD CITY»

 

Хостел «РОКСОЛАНА»

 

Хостел «НА КУРМАНОВИЧА»

 

Хостел «ПІД ВИСОКИМ ЗАМКОМ»

 

Хостел «YELLOW HOUSE»

 

Хостел «ЦІСАР БАНКІР»

 

 Хостел «CENTRAL SQUARE»

 

Корисна інформація про хостели

Як правило, ці економічні готелі мають номери з різною кількістю місць (від 2-х до 7-ми) зі зручностями в номері або в блоці на кілька кімнат, і так звані dormitories – кімнати, розраховані на 10-20 чоловік (із загальними зручностями в коридорі ). Зрозуміло, чим менше зручностей, тим менше ви платите. Відповідно до обмежень, установлених Міжнародною федерацією, обов’язковою є наявність у хостелі гарячої і холодної води. Постільна білизна часто видається за додаткову плату.

Сніданок може бути включений у вартість проживання, або в хостелі буде кухня, де мешканці зможуть приготувати їжу самостійно. Одна з важливих деталей – у хостелі повинні бути шафки чи сейфи, що закриваються, або приміщення, в якому можна залишити речі і до якого клієнт матиме доступ у будь-який час.

Досить часто хостели відрізняється своєю чистотою і навіть більш суворими правилами проживання, ніж п’ятизіркові готелі. У багатьох хостелах не можна курити, у деяких не можна приходити після 12 ночі, а в деяких – залишатися після 11 ранку, тому в цей час підлоги і туалети піддаються санітарній обробці. Практично у всіх хостелах виділяються окремі номери для проживання чоловіків і жінок, хоча в деяких готелях може бути запропоноване і змішане розміщення “mix” при наявності в кімнаті роздягалень.

Високий сезон” для хостелів триває з травня по вересень, оскільки їхні основні клієнти – це студенти, які подорожують під час канікул. Зазвичай у хостелі зупиняються на два-три дні, а потім їдуть далі, у наступне місто чи країну.

Не всі мешканці хостелу – студенти. Це можуть бути активні мандрівники, які просто звикли до самостійного вивчення країни і здатні самі застелити своє ліжко. Подібне обмеження (вік клієнтів не повинний перевищувати 26 років) діє лише в Баварії, де цього вимагає місцеве законодавство. Хостели відрізняються від готелів не тільки ціною, але й атмосферою. На відміну від готелів, де люди розходяться по номерах, у хостелі така ситуація просто неможлива. Там є спеціальні кімнати для спілкування, куди може прийти будь-який мешканець, щоб познайомиться з ким-небудь. Хостел-рух легко поєднує всіх прихильників подорожей, незалежно від їхнього віку, національності, кольору шкіри, релігії, статі чи політичних переконань.

Явна відмінність хостела від готелю полягає в тому, що всі зручності тут знаходяться не в номері, а на поверсі. Номери в хостелах розраховані на спільне проживання декількох людей. При цьому не варто думати, що хостел – це облізлі стіни, антисанітарія та бідність. За чистотою і порядком стежать в хостелах не гірше, ніж в готелях. Існує навіть міжнародна федерація під назвою «International Youth Hostel Federation», яка займається регулярної перевіркою хостелів на відповідність усім вимогам для міні-готелів.

Обираючи собі хостел для проживання, не забудьте врахувати той факт, що всі ціни в готелях вказані не за повноцінний номер, а за одне спальне місце. Природно, чим більше в номері ліжок, тим дешевшим буде кожне спальне місце.

Не забудьте заздалегідь дізнатися категорію номера в хостелі – бувають номери, де спільно проживають чоловіка і жінки, але також є номери, призначені тільки для жінок і тільки для чоловіків. Вибираючи хостел, звертайте увагу і на його місцезнаходження – в центрі міста або на периферії.

Якщо вам більше 35 років, то пошукайте хостел, в якому відсутні вікові обмеження. Вся справа в тому, що ще є хостели, в яких по-старому розміщують лише молодь.

Не залишайте без уваги і питання харчування. Не у всіх готелях передбачено годування мешканців. А в деяких готелях вартість проживання включено сніданки.

У хостелах краще зупинятися разом з компанією або з другом або подругою, так буде набагато безпечніше, спокійніше і цікавіше.

 

Переваги хостелу

Перший, і головний плюс – виграш у ціні в порівнянні з готелями.

Друге – це чудова можливість познайомитися та поспілкуватися з іншими мандрівниками, зазвичай з самих різних країн світу. Найчастіше в хостелах поселяється молодь.

Недоліки хостелу

Крадіжки. При проживанні в загальній кімнаті з незнайомими людьми, звичайно, не можна бути повністю впевненим у цілості ваших речей – ризик крадіжки завжди існує. Тим не менш, багато хостелів пропонують можливість залишити ваші речі в камері схову, передбачені й інші заходи безпеки. І все-таки більшість людей так само турбуються за збереження своїх речей, як і Ви, тому такі випадки на практиці досить рідкісні.

«Особистий простір», або privacy. Як і в будь-якому гуртожитку, доводиться миритися з тим, що з вами живуть інші люди. Тому людям, що воліють зберігати особистий простір, слід замислитися, роблячи вибір між хостелом і номером у готелі.

 

* Опрацьовано матеріали з сайтів: uk.wikipedia, hihostels, travel.tickets та ін.

* Фотографії з сайту Карпати.info.