Маловідомі місця біля Львова: Брюховичі

Львів надзвичайно цікавий для будь-якого туриста. Але мало хто знає, що і його околиці містять багато привабливих місць. Як, наприклад, селище Брюховичі – невелика курортна зона на північ від Львова.

Розташовані Брюховичі у зоні Розточчя, на Головному європейському вододілі. Одна з брюховицьких річок — Млинівка — належить до басейну Балтійського моря, а інша — Брюхівчанка — до басейну Чорного моря. Що ж там цікавого? По-перше, там є декілька готелів та приватних садиб, де значно дешевше проживання, ніж у Львові, хоча до площі Ринок можна добратися за 30-40 хвилин громадським транспортом і 15-20 власним автомобілем. По-друге, це невеликий курорт зі всім, що потрібно – чисте повітря, ліси і озера, цікаві місця. В озерах, до речі, влітку можна купатися, тут є платні пляжі з чистеньким піском та необхідною інфраструктурою.

Ще у Брюховичах збереглися старі вілли, адже курортом селище стало понад сто років тому і відтоді львів’яни будували тут заміські відпочинкові резиденції.

На присілку Гамулець, який колись був окремим селом, збереглася старовинна дерев’яна Троїцька церква (1756 р.).

При в’їзді до селища зі сторони Львова серед лісу над цвинтарем можна побачити залишки форту часів Першої світової війни. За місцевими переказами, на вершині цього пагорба було колись язичницьке капище.

Більше інформації про цю приємну та близьку до Львова місцевість можна прочитати у нас на сайті.