На фестиваль вина в Мукачеве!


Мукачеве готується до проведення найстарішого винного фестивалю «Червене вино», котрий пройде у самому серці древнього міста з 13 по 15 січня 2012 року.

У 2012 році 17-й фестиваль–конкурс «Червене вино» традиційно відкриває сезон винних фестивалів та є головною подією винного туризму Закарпаття. В цьом році свято вина пройде з 13 по 15 січня у м. Мукачеве і може отримати статус міжнародного.

ПРОГРАМА ФЕСТИВАЛЮ

Найкращі винороби Закарпаття почали здавати взірці вина на конкурс фестивалю, котрий вже скоро визначить кращого винороба. За оцінкою експертів, у цьому році буде не менше виноробів ніж минулого року, а минулого року їх було понад 150, які представили понад 50 сортів натурального вина, найпопулярнішими стали кагор, каберне, мюлер тургау, сапераві, мерло, цвейгель. У минулому році один літр вина можна було придбати від 25 до 150 грн. Окрему популярність завоювало улюблене гаряче вино.

Гості фестивалю, любителі вишуканих вин починають дегустацію з білих та червоних сухих сортів вина, далі переходять до напівсолодких. Окрім вина на фестивалі можна буде поласувати медом, скуштувати бограч, страви на мангалі і придбати традиційні сувеніри.

Джерело