Що робити в горах влітку

Більшість людей планує свою літню відпустку біля моря, маючи на увазі гори як місце для зимового відпочинку. І даремно, адже гори пропонують багато можливостей як для активного, так і пасивного відпочинку, для оздоровлення і лікування.

Отже, чим же можна займатись в Карпатах влітку?

1. Перше за все – дихати чистим повітрям, насолоджуватись тишею, споживати свіжі продукти місцевого виробництва.

Як знайти собі місце проживання подалі від великих скупчень людей? Радимо скористатися картою, яку можна знайти в описі будь-якого готелю або садиби:

На карті добре видно розташування готелю або садиби та наявність інфраструктури навколо.

2. Карпати пропонують ДУЖЕ багато видів активного відпочинку: екскурсії, тури, походи в гори, сплави річками, спелеотуризм, пейнтбол, велотуризм, вузькоколійні залізниці, інші види спорту та розваг.

3. Для культурного дозвілля – екскурсії історичними місцями та пам’ятками архітектури. Вас чекають: дерев’яні церкви, замки та палаци, старовинні парки, винні підвали, музеї та багато іншого.

4. Цікавитесь місцевими традиціями, бажаєте послухати музику та потанцювати, спробувати регіональну кухню і випити вина у веселій атмосфері? Тоді відвідайте один або декілька з фестивалів, які відбуваються влітку ледь не щотижня.

Завжди свіжа інформація – у розділі “Події” на нашому сайті.

5. Як відомо, моря в Карпатах немає. Але натомість є річки, озера, ставки і басейни. Тож із купанням влітку проблем немає.

6. Найпопулярніший вид активного відпочинку в горах – походи. В цьому Карпатам немає рівних. Знайдуться маршрути на всі смаки і потреби, на будь-який рівень фізичної підготовки.

Для тих, кому лінь підніматись на гору пішки, працюють деякі витяги:

Ну і якщо ви вже піднялись на гору в будь-який спосіб, то вас чекає таке:

Або таке:

Або ще щось неймовірне 🙂

7. Для тих, кому потрібно поправити здоров’я – медичні процедури, мінеральна вода і грязі.

 

А щоб отримати ще більше інформації про літній відпочинок у Карпатах та запитати про все, що вас цікавить, професіоналів, які об’їхали Карпати вздовж і впоперек, приходьте до нас на семінари та майстер-класи цього тижня.

Ще на тему:

10 причин чому гори кращі від моря 🙂

Їдемо в Карпати! Від гуцульської автентики до європейського сервісу

ТОП-10 найоригінальніших готелів і садиб у Карпатах

Літній відпочинок у Карпатах