Літній відпочинок у Карпатах

Що робити у Карпатах взимку знають всі – лижі, сноуборди, сани, сніг, Новий рік і т. д. А от чим займатись тут влітку? Саме цьому питанню ми нещодавно присвячували нашу фейсбук-конференцію.

Тут ми зібрали найцікавіші та накорисніші, з нашої точки зору, запитання та відповіді. Можливо вони стануть у пригоді ще комусь. Запитання можна ставити нам також у коментах тут, фейсбук-конференція відрізняється тільки тим, що ми відповідаємо відразу ж.

Підкажіть, будь-ласка, що обов’язково слід відвідати і спробувати на Закарпатті. Буду там тиждень. І де можна знайти карти винного та гастрономічного шляху по Закарпаттю.

Один з варіантів винного туру. Також в розділі Пошук харчування, обравши вид закладу “дегустація” побачите заклади, які пропонують скуштувати місцеві вина.

На Закарпатті дуже багато цікавих місць: Мукачівський, Ужгородський, Хустський, Невицький, Чинадієвський замки, водоспад Шипот, термальні джерела, с.Іза (славиться лозоплетінням) та ін. Причому, як правило, у садибах чи готелях, де ви зупиняєтеся, вам запропонують різні екскурсії або скерують.Також є відома Долина нарцисів, але, ймовірно, цвітіння нарцисів вже закінчується. У наступних описах гарно розписано, що варто відвідати:
http://www.karpaty.info/ua/uk/zk/kh/drahovo/houses/u.kolesarya/,
http://www.karpaty.info/ua/uk/zk/tc/krychevo/houses/hutsul.hata/
Але якщо захочеться організованої екскурсії, то скористайтесь послугами туристичних фірм http://www.karpaty.info/ua/uk/zk/mk/mukachevo/tourservice/.

Підкажіть, будь-ласка, чи є якісь розроблені велосипедні маршрути по Закарпаттю.

Закарпаттям проходить міжнародний велосипедний туристичний маршрут «Зелені ровери» або «Зелене коло» (R-61) навколо біосферного заповідника «Східні Карпати»: Словаччина (Сніна – Убля) – Україна (Малий Березний – Великий Березний – Ужоцький пере¬вал – Бориня – Турка – Розлуч – Стрілки – Старий Самбір – Хирів – Смільниця) – Польща (Кросценко – Устрики Дольні – Леско – Соліна – Цісна) – Словаччина (Сніна). Якщо потрібен індивідуальний маршрут, то за такою послугою можна звертатися до туристичного оператора “Екскурсія”.

Підкажіть інформаційні центри в Карпатському регіоні (дійсно діючі!, з англомовним персоналом і картами)

Такі, що задвільняють обидві Ваші вимоги, є тільки у Львові (якщо Ви маєте на увазі ще й англомовні карти). Є також інфоцентри на Закарпатті у Береговому, Чинадієвому, на Івано-Франківщині – у Яремче, Татарові.

Підкажіть будь ласка населені пункти де під час літнього відпочинку в карпатах житло найдешевше + росте чорниця-яфини(обов’язково)+місцева мінеральна вода(бажано).

Найкраще Вам підійде Верховинський район. Мінеральна вода там є, місцеві жителі підкажуть де і яка.

Напишіть,pls? графік(календар) запланованих на літо 2012 р. етнофестифалів, ярмарок, подій, тощо, які відбудуться на За(При)карпатті , зокрема в Рахівському р-ні і недалеко Яремчі. Планую в липні з синами піднятися на Говерлу, заодно і на якомусь би фесті побували

У нас на сайті є розділ “Календар подій”http://www.karpaty.info/ua/info/events/.Інформація там постійно оновлюється і додається нові фестивалі.

Де можна в Карпатах зробити туристичну подорож верхи на конях? яка протяжність (км,год) маршрутів? чи є можливість здійснити таку подорож з дітьми і якого віку мають бути діти?

Найкраще звернутись до професіоналів – на нашому сайті є підбірка відповідних закладів.

Де краще відпочити з 2-3-річною дитиною? ніколи не відпочивала влітку в Карпатах)) бажано, щоб було зручне транспортне сполучення і не надто далеко якісь сусідні населені пункти, щоб не сидіти весь час на місці.

Раджу скористатись формою пошуку http://www.karpaty.info/ua/recreation/residence/, вибравши додаткові опції для дітей. Зосередьте увагу на Яремче. Хороше транспортне сполучення. І є чим зайнятись.

Хочу маля своє в липні повезти перший раз в Карпати – потрібна обов’язково кухня своя + басейн і дитяча площадка – бажано Закарпаття або Франківщина – що запропонуєте???

Скориставшись спеціальною системою пошуку на сайті і ввівши Ваші критерії я отримала ось такий найкращий варіант – http://www.karpaty.info/ua/uk/if/jr/jaremche/houses/hutsulochka/.