ТОП-10 найгарячіших фестивалів літа

Нинішнє літо наблизилося до свого екватору і продовжує тішити українців різноманітністю фестивального руху на Західній Україні. Навіть якщо ви не встигли поласувати бринзою на фестивалі “Молочна ріка”, скуштувати банош на “Берлібаському баноші” та не бачили, як майстри вправляються з розпеченим залізом на фестивалі ковальського мистецтва “Гамора” на Закарпатті – не сумійте, адже попереду ще багато подій, левову частку з них складають етнічні та кулінарні свята.

Які розваги цьогоріч чекають на закарпатців та гостей краю — читайте далі.

 

Фестиваль Music Bike Ukraine

З 11 до 14 липня в Ужгород з’їдуться байкери з усієї України та із-да кордону. Спеціальний гість фесту – відомий фінський гурт The RASMUS.

У програмі фестивалю парад по місту у стилі Римської імперії, виступи каскадерів, показ авіатехніки, традиційний бограч та багато цікавинок.

 

Фестиваль “АртПоле 2013”

З 10 до 14 липня 2013 року в селі Уніж в Івано-Франківській області пройде фестиваль етнічної музики “АртПоле 2013”, який раніше називався “Шешори”.

Як і минулого року, “АртПоле 2103” пройде в Дністровському каньйоні, що вражає своєю мальовничістю і величчю. Місце проведення – село Уніж Городенківського р-ну, де розташований центр молодіжного руху “Кузня”.

 

Рок-фестиваль “Тарас Бульба 2013”

З 12 до 14 липня 2013 року в місті Дубно Рівненської області традиційно пройде найстаріший український рок-фестиваль “Тарас Бульба 2013”.

Хедлайнером фестивалю “Тарас Бульба 2013” стане гурт “Кому вниз”. Їхній виступ запланований на 13 липня.

 

“Лемківська ватра-2013”

14 липня на Березнянщині у селі Кострина відбудеться ІV Закарпатський обласний фестиваль “Лемківська ватра-2013”.

У програмі свята: товаристський матч з футболу, запалення традиційної лемківської ватри,  виступи колективів художньої самодіяльності. Також будуть проводитися різноманітні майстер – класи. На території бази відпочинку буде розгорнута виставка робіт  народних умільців, виставка – продаж сувенірів, розважальні програми для дітей, виїзна торгівля.

 

Фестиваль “Карпатський словоблуд

17 липня в Ужгороді відбудеться фестиваль «Карпатський словоблуд». Це свято гумору і сатири щорічно збирають десятки кращих майстрів слова.

У рамках фестивалю свої гумористичні шоу та програми представляють українські КВН-команди, гуртки, колективи, тамади і просто дотепні люди. Організатори обіцяють, що щира посмішка та хороший настрій не полишать жодного гостя свята.

 

Фестиваль “Франко.Місія”

Міжнародний фестиваль мистецтв «Франко.Місія» пройде на Львівщині з 19 до 28 липня 2013 р.

«Франко.Місія» постала з об’єднання двох великих фестивалів «Fort.Missia» та «Франко Фест», які вирішили упродовж десяти днів створити масштабний і різножанровий мистецький рух.

 

Етнофестиваль “Підкамінь-2013

19-21 липня 2013 року у Бродівському районі Львівської області відбудеться сьомий міжнародний етнофестиваль «Підкамінь-2013».

Фестиваль традиційно відбудеться у селищі Підкамінь. Протягом трьох днів Вас розважатимуть українські фолькові музики, а доповнять свято різноманітні забави на фестивальному полі: майстер-класи народного ремесла, промислу.

 

Міжнародний фестиваль “Кульчиці-Фест”

20 та 21 липня 2013 року в селі Кульчиці Самбірського р-ну Львівської обл. пройде Міжнародний фестиваль української та козацької слави “Кульчиці-Фест”.

Гостей фестивалю чекають козацькі забави, демонстрація бойового гопака, куліш з медовухою, концерт українських виконавців, забавні ігри, виступи народних колективів, торгівля народними ремеслами, смачна українська кухня, молодіжна дискотека.

 

Фестиваль коропа “КоропФест”

21 липня 2013 року в селищі Коропець Тернопільської області відбудеться фестиваль кулінарного мистецтва “КоропФест 2013”, головним героєм якого буде риба короп.

У програмі “КоропФест 2013” – дегустації сотні страв з коропа, майстер-класи з приготування місцевої страві – вареників з коропом і фірмового у Коропці коропа маринованого.

 

“Ужгородська Регата 2013”

Відпочинок в Ужгороді 28 липня слід провести на річці Уж, беручи участь, або спостерігаючи за кумедною регатою.

«Ужгородська регата» – веселе спортивне змагання,
сплав по головній річці міста на плавзасобах різної конструкції.
Стартує регата 28 липня о 17:00 з пляжу з боку парку Горького (басейну “Спартак”), біля Підзамкового моста (правий берег). Фініш – перед великим транспортним мостом (дитячий майданчик “Рошен”, готель “Ужгород”).

 

Також у липні ви зможете відвідати:

14 липня – Tрадиційне свято «Турул» у смт. Вилок, Виноградівського району біля пам’ятника полеглим героям-куруцам. Початок: о 12:00 годині к.ч.

16-17 липня – «Бербениця фіглів», фестиваль гумору і сатири, смт. Ясіня, Рахівський район.

18 – 21 липня – K.K.T.M.F. Закарпатський музичний, мистецтвий та танцювальний фестиваль. Місце проведення с. Пийтерфолво, Виноградівський район. В рамках фестивалю: ярмарок народних промислів, концерти.

12-25 липня –  День Славська. 1015 роком датується перші згадки про це селище.

28 липня – Фестиваль рози у с. Дийда, Берегівський район.

 

Отож, якщо є час і можливість, а відпустка в цьому місяці ще не світить, потрібно, не вагаючись, на вихідні мчати на який-небудь фестиваль!

 

* Фото з сайтів: pluskolybaphototurystamzaholovok та офіційні логотипи фестивалів.