Події цієї зими в Карпатах, на які варто потрапити

Розпочинаємо серію постів про найцікавіші події у Карпатському регіоні разом із сервісом BlaBlaCar, що дозволяє знайти попутників для подорожей.


Джазовий фестиваль «Jazz Bez»

Де: Львів
Коли: 3 – 12 грудня 2015 р.
Вартість від 90 до 400 грн.
Сайт | Facebook

Найбільший україно-польський фестиваль джазової музики «Jazz Bez», який проходить у Львові, цього року святкує своє 15-річчя. На фестивалі відбудуться виступи найвідоміших джазових виконавців Туреччини, Сполучених Штатів, Казахстану, Австрії, Німеччини, Португалії та ін. Глядачі зможуть насолодитись звучанням джазу у виконанні традиційних індійських іструментів, органу Хаммонда, бандонеона та інших звичних та нових інтерпретацій. Квитки можна придбати у Львівській філармонії, театрі Марії Заньковецької і галереї “Дзига”.

Фестиваль глінтвейну

Де: Славське, Львівська область
Коли: 5 грудня 2015 р.
Вартість 30 грн.
Facebook

Фото зі сторінки фестивалю у мережі Facebook.

Першої суботи грудня на території санаторію “Славський” пройде “Глінтвейн Weekend”. Гостям запропонують зігріваючий напій з обліпихового, імбирного, традиційного червоного чи білого сортів вина. Окрім того, протягом дня працюватиме ярмарка, а в кінозалі санаторію показуватимуть різдвяні фільми.

Гуцульська Коляда

Де: Криворівня, Івано-Франківська область
Коли: 7 січня 2016 р.

Фото - Ігор Меліка (igormelika.com.ua)

Давні гуцульські традиції, на щастя, ще збереглися у цьому віддаленому гірському селі. Колядники збираються біля церкви після святкової служби, де і починається Гуцульська Коляда, після чого вони розходяться з віншуваннями по селу. Яскравий гуцульський одяг, трембіти і скрипки, топірці-бартки у руках чоловіків-колядників разом зі стародавніми співами створюють особливий колорит цього дійства.

Фестиваль червоного вина

Де: Мукачево, Закарпаття
Коли: 13 – 17 січня 2016 р.
Facebook

Фото з сайту www.gazeta.lviv.ua.

На Старий – Новий рік Мукачево запрошує гостей на XXI фестиваль червоного вина. Свято вина проходить на Закарпатті з 1996 р., об’єднуючи кілька тисяч українців і туристів із-за кордону. У січні 2016 р. фестиваль проходить удвадцяте, а тому триватиме цілих 5 днів. На фестивалі можна спробувати і придбати вино від найкращих виноробів регіону, яких безпосередньо під час події обере жюрі. Традиційно серед спеціальних подарунків виноробам є кінь, вівця та порося. У 2016 році фестиваль пройте в парку “Перемога”.

Вашківська Маланка

Де: Вашківці, Чернівецька область
Коли: 13 – 14 січня 2016 р.

Найяскравіший карнавал-“переберія” в Україні, який відбувається щороку на Буковині.

Пошук проживання: karpaty.info

Організовані тури у Карпати: karpaty.travel

Знайти доїзд або попутників для поїздки на фестиваль або іншу подію: