Фестивалі в серпні

До кінця літа залишається ще цілий місяць, тому можна встигнути відвідати один або й декілька цікавих фестивалів у Західній Україні.

“Ту Стань! – 2014: Зустріч у Фортеці”

Коли: 1-3 серпня
Де: село Урич, Львівська область
Цього року формат фестивалю пропонує поєднання військового табору та середньовічного містечка з ярмарком.


На відвідувачів чекають імпровізовані подвір’я, на яких можна буде познайомитися із технологіями виготовлення та обробки основних матеріалів; бої воїнів-русичів, моноголо-татар та балтів; виступи вуличних музикантів; штурм фортеці та багато іншого. Кожен учасник матиме змогу себе спробувати у майстерності бою та ремеслі своїх предків, грати на давніх музичних інструментах та взяти участь у штурмі фортеці, навчитися середньовічних танців та купити на згадку сувенір ручної роботи, дізнатися історію Фортеці та взяти участь у дискусіях Тустанського університету.

Фестиваль "Ту Стань!" - учасники вчаться стріляти з лука

Вартість квитків: за 1 день — 50 грн, за 3 дні — 70 грн.
До місця проведення фестивалю курсуватимуть автобуси зі Львова та Тускавця.
Реєстрація – на сайті фестивалю.

“Zaxid.Fest”

Коли: 8-10 серпня
Де: село Родатичі, Львівська область
Щорічний музичний фестиваль, у якому візьмуть багато відомих гуртів з України та інших країн, серед яких – “Ляпіс Трубєцкой”, “ВВ”, “Брати Гадюкіни”, “ТНМК”, “Скрябін” та багато інших. Напрямки музики: рок та етно.
Фестиваль проводиться на території відпочинково-готельного комплексу “Чарівна Долина” біля села Родатичі Городоцького району, 40 км від Львова в сторону польського кордону. Територія оточена лісом, ставками та полем.

“Zaxid.Fest” (фото з сайту фестивалю)

Вартість квитків: 400-550 грн.
До місця проведення фестивалю курсуватимуть автобуси від головного залізничного вокзалу Львова.
Купити квитки можна на сайті фестивалю – http://zaxidfest.com

“Слідами графа Скарбека”

Коли: 8-31 серпня
Де: Львів
Фестиваль присвячений легендарній постаті — графу Скарбеку, який залишив чималий слід в історії Львова та інших міст Західної України, але є, на жаль, майже невідомим для більшості українців. Зокрема, саме на його кошти у Львові було збудовано один з найбільших театрів Європи (7278 кв. м!), тепер — Театр імені М. Заньковецької. Саме біля цієї будівлі і проходитиме фестиваль. У програмі — циркове шоу, театральні вистави, виступи етнічних музик, майстер-класи і перформанси.

Театр ім. М. Заньковецької у Львові (колишній театр Скарбека)

Місце проведення фестивалю — вулиця Лесі Українки.

“Музика у старому Львові та Кракові”

Коли: 15-31 серпня
Де: ЛьвівКраків
Львів і Краків — багаторічні міста-побратими започатковують новий неординарний міжнародний проект, який передбачає одночасне проведення спільних мистецьких заходів у містах різних держав, що буде свідчити про спільні цінності без кордонів та стане прикладом для інших європейських міст. Ініціатори фестивалю — засновник відомого українського камерного оркестру «Віртуози Львова» Сергій Бурко та засновник польської капели «Краковієнсіс» і польського фестивалю «Музика в старому Кракові» Станіслав Галонський.

Концертна сцена на пл. Ринок у Львові

Концерти відбуватимуться у храмах, пам’ятних та історичних місцях обох міст.

“Стародавній Меджибіж 2014”

Коли: 23-25 серпня
Де: Меджибіж, Хмельницька область
У програмі фестивалю історичних реконструкцій — лицарські турніри, середньовічна музика, ярмарок та частування, ввечері — вогняне шоу.

Лицарський турнір під час фестивалю

Вартість квитків: за 1 день — 80 грн, за 3 дні — 200 грн.
До місця проведення фестивалю курсуватиме автобус від залізничного вокзалу Хмельницького, час відправлення — 9:00.

“Довбуш-фест”

Коли: 24 серпня
Де: Івано-Франківськ
Спортивно-музичне етнографічне свято, символом якого буде ватажок карпатських народних месників — опришків — Олекса Довбуш.

Інтер'єр музею О. Довбуша в Івано-Франківську

Під час заходу планується музична програма, спортивно-силові змагання, “етно-опришківський” парад.

Фестиваль леквару

Коли: 30 серпня
Де: село Геча, Закарпатська область
Закарпаття не припиняє тішити своїми кулінарними фестивалями. Звісно, маючи таку чудову кухню — суміш української, словацької, румунської, угорської та австрійської — є чим похвалитися.
Леквар — сливове варення угорською мовою, у його варінні і змагатимуться місцеві кулінари. А ще вони готуватимуть різні страви за староугорськими рецептами — гомбовці, калачі, вареники, вертуни, кіфлики, до складу яких входитиме герой свята — леквар. Не обійдеться й без паленки-слив’янки, алкогольного напою зі слив, та домашнього вина. Переможець отримає 30-літровий казан та приладдя для подальшого приготування смачного варення.

Закарпатський леквар (фото з сайту zakarpattya.net.ua)

Програма фестивалю: