На території закинутої “Фабрики повидла” у Львові проведуть URBAN EXPLORATION LVIV FEST

Протягом трьох днів, 15–17 серпня, у Львові на території закинутої фабрики повидла, будинку з неоготичною вежею, яка нагадує середньовічний замок на вул. Б. Хмельницького, 124, проведуть безліч майстер-класів, виставок та концертів на урбаністичну, екологічну і патріотичну тематику.

Як розповіла tvoemisto.tv директор фестивалю Анаід Агаджанова, на учасників фестивалю очікує дуже багато майстер-класів. Під час Urban Exploration Lviv Fest всі охочі зможуть навчитися готувати вегетаріанську та веганську їжу і ознайомитися із принципами сироїдіння. Крім того, проведуть майстер-класи з хендмейду.
Тетральні майстер-класи будуть присвячені урбаністиці та екологічному середовищу. Один з майстер-класів проведе актор театру ім. Курбаса Ярослав Федорчук. Всі майстер-класи відбуватимуться в останній день фестивалю.
Для учасників та гостей Urban Exploration Lviv Fest створять унікальну екологічну green-зону, де впродовж трьох днів медитуватимуть та займатимуться йогою. Їжа на фестивалі буде лише вегетеріанська.
Головна візуальна експозиція фестивалю – Urban Exploration, буде розміщена у підвалі будівлі. У правому крилі фабрики будуть персональні виставки вітражу та живопису. У лівому – йога-зона та виставка графіки і плівкових колажів. Між йога-зоною та вегетеріанським кафе, на третьому поверсі, буде флюрна кімната.
Під час фестивалю покажуть дві вистави, яких на Західній Україні ще не бачили. Харківський театр «Котелок» презентуватиме виставу про любов та самотність “Северное сияние”. Театр «DE FACTO» покаже «ДA, мой фюрер».
Музична програма у перший день – це святкування 9 років львівській школі професійного діджеїнгу. У другий вечір відбудеться тематична вечірка Urban Vinyl Beats – теплий звук з вінілу від: Tonika, Derrick, Garry Shumoff, LAWrin, insane. На третій день фестивалю запланована жива музика. Співатиме фольковий гурт «Русичі», а хедлайнером буде Tanya_Tanya з гурту «Dakh Daughters».
Програма фестивалю поділена так, що кожного дня з 10:00 до 16:00 проводитимуть майстер-класи, після цього – театральні вистави, а згодом – концерти і вечірки. На фестиваль з’їдуться учасники з усієї України, обіцяють організатори.
Ціна квитків залежить від того, яку частину фестивалю ви хочете відвідати. Майстер класи коштуватимуть від 40 до 150 грн, вечірки – 50 – 70 грн, театральні вистави – від 40 грн.
До участі у фестивалі можуть долучитися волонтери, а також художники, фотографи, майстри хендмейду. Подібні акції різні за напрямом на території фабрики планують проводити кожних два місяці.

* Джерело: tvoemisto.