Озера і ставки Львівщини

Колись  у давнину Львів славився як місто озер.  З того часу чимало води утекло безслідно… у буквальному розумінні також. Деякі львівські озера, берегами яких любили прогулюватися панянки під ажурними парасольками, залишилися лише спогадами й відбитками на пожовклих світлинах.

Та не варто засмучуватися – на Львівщині й нині налічується понад 2 тисячі водойм. Тож куди поїхати, щоб у літню спеку похлюпатися  у прохолодній водичці, а може, й засмажити на березі шашлики у компанії друзів?

Нещодавно відповідні служби провели моніторинг готовності водних об’єктів, що знаходяться на території області. Готовими до прийому відпочивальників виявилося 20 озер. Щоправда, лише на 11 з них  є обладнані та облаштовані пляжі. Пропонуємо вам стислий огляд цих водойм.

1. Рекреаційна зона на річці Стрий, що протікає біля міста Стрий.

 

2. Озеро Лагодівське, що знаходиться поблизу с. Лагодів Бродівського району.

3. Міський став в парку відпочинку «Жовтневий» в м. Золочів.

4. Винниківське озеро,  де можна покататися на катамаранах та інших засобах вже  багато років користується популярністю серед львів’ян.  Воно знаходиться недалеко від міста і коштує порівняно недорого. Тут можна прочитати відгук про озеро одного з відпочивальників.

 

5. Озеро озеро «Козацький хутір» ТзОВ «Алексік» в с. Модричі та озеро бази відпочинку «Майдан» у Дрогобицькому районі.

 

6. Облаштована прибережна смуга відпочинку озера «Задорожне» на Миколаївщині.

 

7. Готельно-відпочинковий комплекс «Узлісся» в с. Стрілки (хутір Ріпище) Перемишлянського району. Тут є можливість орендувати різноманітні плавзасоби.

 

8. Відпочинково-розважальний комплекс ТзОВ «Озерний край», «Лісове господарство Бухта Вікінгів», де можна покататися на катамаранах, ТзОВ «Львівська Швейцарія», що знаходяться на території Пустомитівського району.

 

9. Озеро бази відпочинку ТзОВ «Шепільська» біля с. Довголука Стрийського району.

 

10. Рекреаційні водойми поблизу с. Верещиця Яворівського Національного природного парку, де можна отримати задоволення від катання на різних водних засобах.

 

11. Озеро ТзОВ «Колиба», що на території смт Брюховичі.

 

На цьому сайті можна ознайомитися зі ставками і озерами Львова – як тими, що зникли, так і тими, які продовжують існувати.

Докладно про озера і ставки Львівщини – на цьому сайті.

Як добратися на озера Львівщини.

Аналітична стаття про оренду водойм та права громадян на доступ до орендованих озер та ставків.

А де ще можна відпочити влітку біля води – шукайте на нашому сайті у розділі:  Відпочинок біля води, водні розваги.

*У записі використано фотографії з сайтів:  uk.wikipedia, active.lviv, photoclub, io.ua, picasaweb, turbaza, blog.golubovsky,photo.qip та ін.