ТОП-5 осінніх вікендів у Карпатах

1.Відкриваємо гірські вузькоколійки
Гадаємо, не треба спеціально представляти цей чудовий і ідеальний для сім”ї вид відпочинку. Про маленькі вагончики маленького карпатського вузькоколійного потяга не чув хіба лінивий) А якщо все атки ви не чули – дуже радимо спробувати. Щонайменше вашим дітям сподобається. Та і вам) У цю подорож можна брати із собою велосипед, і частину недовгої дистанції (це неподалік с.Вигода Долинського р-ну на Франківщині) долати на колесах. Потяг зупиняється на водоспаді, біля потічків, полян, просто посеред мальовничого лісу. У поєднанні з розповіддю гіда мандрівка буде супровою на 100%. За лінком нижче знайдете контакти однієжхї з агенцій, яка оргнаізовує тури вузькоколійкою. ще одна вузькоколійка працює у Іршаві, на Закарпатті. Та чи діє вона зараз, невідомо.

«Карпатський трамвай»


2. Етнотуризм – стань гуцулом на два дні!

Для цього найкраще підійде, мабуть, “Березівська хата” у Вижньому Березові, у 30 км від Косова. Цікава тим, що тут Вам і Вашій родині пропонують відпочинок у садибі – але не просто проживання, як у готелі чи котеджі, а у форматі етно-рекреаційних турів. До “етно” програми входять: проживання в автентичній гуцульській хаті, готування їжі в печі, випічка хліба, доїння корів, мандрівка в гори, похід до джерела с соляною ропою і виварювання солі, мелення муки на жорнах, збивання масла, виготовлення бриндзі, ткання килимів, катання верхи на коні та інше. Проект має на меті дати можливість максимально відчути себе в природньому середовищі гір, провести якийсь час в умовах, в яких жили колись гуцули.

3.Велосипедні прогулянки

Якщо маєте власні велосипеди, можете обрати самостійний маршрут за допомогою проекту «Велокраїна». Якщо ж ви любите велики, але не маєте власного чи лишень хочете спробувати «на зуб» велосипедні Карпати – для вас працюють прокати велосипедів та спорядження у Яремчі (VELO-TOUR), Івано-Франківську, Ворохті (“Могул” і “Зелений ровер”), на Закарпатті та ін. Для детальнішого пошуку радимо скористатись пошуком на нашому сайті у розділі “Спорт-дозвілля”.

4.Подорож на фестиваль

Фестивалів цієї осені у Карпатах – хоч греблю гати. На будь який смак! Грибні, винні, кулінарні, пісенні, етнічні, історичні, музичні і тд, і тд.


5.Прогулянки верхи на конях

Це дуже приємний і, як кажуть медики, корисний вид відпочинку. Поєднує в собі не просто спілкування з природою, а спілкування з милими живими істотами, прогулянки на свіжому повітрі (куди вже свіжіше за Карпати!!). Можна навчатись верховій їзді з професійними інструкторами-жокеями, а можна просто – кататись верхи або у бричці чи на автентичній підводі, насолоджуватись лісами, горами, долинами.

На щастя, в останні роки практично кожна область Карпатського регіону пропонує такі послуги. Обрати одну із таких фірм можна у нашому списку, в спеціальному розділі “Кінний спорт”

СПОДІВАЄМОСЬ, ЦЕЙ ТОП-5 КАРПАТСЬКИХ ВІКЕНДІВ СТАНЕ ВАМ У ПРИГОДІ)