10 причин, щоб обрати відпочинок у Карпатах

  1. Чисте довкілля, гарні краєвиди

Карпати розташовані далеко від промисловості й великих міст. Де ще ви знайдете таке прозоре повітря, напоєне ароматом смерекових лісів та гірських трав?! Гори, вкриті густими лісами, переходять у яскаво-зелені полонини, між ними – стрімкі потічки, ріки і таємничі озера, що зберігають первинну чистоту та прохолоду надр Землі.

 

 

 

2. Об’єкти національної спадщини

Унікальні національні парки – озеро Синевир, Карпатський біосферний заповідник, Горгани, Чорногора, Піп Іван, Говерла, Скелі Довбуша, Долина нарцисів та ще десятки неймовірної краси місць приваблюють туристів з усього світу. Цікава історія, культура і традиції Закарпаття відображена в історико-архітектурних пам’ятках, музеях та подіях культурного життя.

3. Зимовий гірськолижний відпочинок

 

Траси різного рівня складності, також і для сноубордистів. На усіх базах є витяги, працює прокат лиж, сноубордів, саней та ковзанів. Створено всі умови для комфортного проживання та харчування туристів з різними потребами. При цьому ціни нижчі, ніж на закордонних курортах такого типу.

4. Скарбниця бальнеологічних курортів

Можливість поєднання відпочинку з ефективним лікуванням мінеральною водою, що допомагає при захворюваннях опорно-рухового апарату, дерматологічних та гінекологічних хворобах, при патологіях органів травлення та нервової системи. Відомі марки мінеральної води, такі як «Свалява», «Трускавецька», «Моршинська» виробляються саме тут.

 

5. Добре розвинена туристична інфраструктура

Вибір проживання на будь-який смак і гаманець: готелі, мотелі, бази  відпочинку, приватні пансіонати, садиби пропонують європейський сервіс за помірними цінами. Ціни коливаються залежно від сезону, близькості до лижних витягів, рівня комфортності житла  та обсягу супутніх послуг. Працюють сауни, бані, басейни, надаються цілі комплекси SPA-послуг. А в останні роки вже досить добре розвивається зелений і сільський туризм.

 

6. Насичене культурне життя

Яскраве народне мистецтво, оригінальні сувеніри. Різноманітні фольклорні фестивалі та свята: угорські „Форшонг-бали”, зустріч весни «Румунський мерцішор”,фестивалі вина та меду,  свято „Проводи отар на полонину”, фестиваль «Берлібаський банош», „Селиська співанка”, „Візерунки Ужанської долини”, фестивалі ковалів та різьбярів, народного мистецтва, обласний фестиваль „Гуцульська бринза” тощо.

7. Гостинність місцевих мешканців

Дружелюбне населення, спокійна атмосфера, практично повна відсутність вуличної злочинності. Ідеальне місце для сімейного відпочинку.

 

     8. Смачна та корисна кухня

Безліч кав’ярень, ресторанів та колиб з національною кухнею. Найпопулярніші страви: угорський бограч, словацькі страпачки, бойківська грибна поливка, німецький шовдарь, лемківські бобальки, чеські кнедлі, циганська гурка, гуцульський банош. І звичайно, ж, закарпатське вино!

     9. Розваги на будь-який смак незалежно від сезону

Розмаїття пам’яток культури і туристичних маршрутів. Все для активного та екстремального способу життя і спорту. Екскурсії, спелеотуризм, катання на конях,сплави на байдарках, риболовля, збір грибів, ягід, лікарських рослин, катання на квадроциклах тощо.

10. Приємний відпочинок для дітей і дорослих

Кожен сезон має свої принади. Катання на лижах взимку, можливість купатися і засмагати влітку, велика кількість зелені, поміркований клімат, відсутність виснажливої спеки. Можливість як усамітнитися, так і розважитися.

фото – з гугла і сайту карпати.інфо