Новий розділ для гурманів – "Дегустація"

Під час мандрів так часом хочеться скуштувати щось смачненьке, поласувати смаколиками національної кухні, спробувати вина з місцевих сортів винограду. У туристиці навіть існує для цього відповідне поняття – кулінарний туризм.

Тому в інтернет-каталозі Карпати.info в пошуку харчування з”явився новий розділ – “Дегустація”,  де розміщено інформацію про дегустаційні зали Західного регіону України.

Слово “дегустація” – латинського походження (від degustare  – пробувати на смак). Та зовсім не обов”язково бути справжнім гурманом, щоб у дегустаційному залі в оточенні друзів насолоджуватися життям.

Знайти потрібний розділ дуже просто: у формі пошуку харчування потрібно вибрати відповідний регіон та вид закладу – “Дегустація”.

Додатково обираєте улюблений сорт вина: біле, червоне, сухе, десертне або ігристе, та навіть наявність сиру.

Наприклад, дегустаційний зал «Кельтський двір під Ловачкою» – це винний підвал довжиною 45 м, розташований на околиці міста Мукачевого у підніжжі гори Ловачка, на схилах якої виноград вирощували з XIV століття.

У цій таємничій атмосфері вам запропонують спробувати ексклюзивні для Закарпаття: домашній ель (кельтський, імбирний та кукурудзяний), а також сидр власного виробництва, вермути, натуральні настоянки з диких плодів, фруктів і коренів.

З ексклюзивних і витриманих напоїв можна скуштувати джин, шнапс, граппу, орухо, ракію і різноманітні сухі червоні вина.

Дегустаційний зал «Закарпатські вина»  знаходиться у закарпатському селі Бобовище.

Для дегустації тут запропонують 10 сортів вина, серед яких фірмові вина — “Троянда Закарпаття” та “Старовинний замок”. А дегустація вина буде поєднана з історичною довідкою та екскурсією.

Дегустаційні зали в Береговому: «Старий підвал» та «Жайворонок» пропонують гостям дегустацію традиційних закарпатських вин, натурального соку та страв з оглядом старовинного діючого винного підвалу та приладдя для виготовлення вина.

Винний дегустаційний зал на 50 місць дозволить навіть великій компанії зручно розташуватися і оцінити смак різних сортів вина місцевого виготовлення.

А смак вин у Береговому (угорською мовою Beregszasz — Берегсас) заслуговує на увагу, адже це місто розкинулося у підніжжі невисоких гір, схили яких засаджені виноградниками.

Запрошуємо вас відшукати на нашому сайті дегустаційні зали та поринути у вишукану атмосферу розкоші смаків!