Англійська мова у Карпатах

Школа “Карпати.інфо” минулого тижня розширила свою географію, а крім того ще й ареал поширення англійської мови у Карпатах 🙂 У “Еко-садибі в Карпатах” відбувся інтенсивний курс “English for Hospitality Industry”.

Перелік учасників (тобто тих готелів та садиб, де вже зможуть порозумітися з іноземними туристами):
“Цвіт папороті”, Яремче
“Фірівка”, Микуличин
Вілла “Марія”, Яблуниця
“У Олександра”, Яблуниця
“Dream’s House”, Поляниця
“Водограй Карпат”, Верховина
“Гуцульське рандеву”, Ільці
“У Марка” і “Велика Ведмедиця”, Яремче

Як це відбувалося?

Навчання було справді інтенсивним – по 6 годин щодня від понеділка до суботи.

Увагу учасників акцентували на вивчення лексики зі сфери відпочинку – проживання, харчування, розваги тощо.

Навчання проходило не тільки у формі різноманітних вправ, але й презентацій, дискусій, активних ігор та перегляду фільмів.

Активно проходила й командна робота.

Поміж заняттями наші викладачі встигали відпочити та випробувати себе у ролі карпатських туристів.

Задоволені випускники та викладачі:

Враження наших викладачів:

Тижневий інтенсив ‘English for Hospitality Industry’ у Яремче – це поєднання улюбленої роботи з релаксом. Кожного ранку близько дев’ятої години ми зустрічали наших студентів, людей з великою мотивацією і чітким розумінням того, що знання англійської мови є ключем до професійного успіху. На подальші шість годин вони зосереджувалися на вивченні мови. З кожним заняттям збільшувався запас слів та конструкцій, тому щоразу ставало цікавіше. Моделювання і розігрування різних ситуацій, десятки тренувальних вправ, обмін досвідом та командна робота між колегами у групі — це ті малі кроки, що привели до великого результу. Учасники курсу отримали найпотрібніші знання для порозуміння з англомовними туристами.Ми, викладачі, захоплювалися успіхами студентів. Було надзвичайно приємно чути, як людина, котра два дні тому вперше прочитала перші слова англійською, розігрує ситуації, де приймає резервування номера по телефону, поселяє гостей, розповідає про свій готель, презентує меню та ін. Тішив поступ у тих, хто вже вивчали англійську, але прийшли на курс, щоб вдосконалити і доповнити набуті знання. Цікаво було відкривати для себе особливості характеру, сприйняття інформації у студентів, щоб знайти ще ефективніші підходи до взаємодії у групі, до подачі матеріалу.

Зореслава Тарах

 

Знову Львів. Початок тижня. Попереду багато цікавого і нового. А минулий тиждень починався зовсім по-іншому. Виїзд зі Львова у напрямку гір і чогось поки зовсім невідомого. Очікування нових зустрічей і знайомств. Емоційно важкий перший день навчання з новою групкою чудових людей. А далі все – як у кольоровому сні. Щоденні шість годин надзвичайно активної і корисної роботи, зацікавлені очі студентів, сповнені жаги до знань, веселі ігри і теплі розмови за кавою з печивом. Довгі посиденьки на ґанку «Еко-садиби» у компанії дружнього колективу з теплими враженнями і морем ідей та натхнення. Насичений та результативний тиждень, приємна атмосфера у компанії приємних людей. Карпатська ідилія. Теплі спогади, привітні і веселі гуцули. А ще вдячність, яка чітко читалась в очах студентів. Таке не забувається. Так не хотілось повертатись до Львова… Але попереду ще так багато цікавого і нового…

Ірина Соджак