Маловідомі курорти Карпат: Орявчик

Зима, сніг, мороз, у багатьох виникає закономірне питання – де покататися на лижах. Найвідоміші курорти Львівщини – це, звісно ж, Славське і Волосянка. А я хочу розповісти про Орявчик – невеличкий населений пукт на Сколівщині, де також можна “повозитися” на лижах або сноубордах.

Село Орявчик розташоване у долині одноіменної річки, на відстані 130 км від Львова.

У селі є 3 гірськолижні бугельні витяги, готелі і приватний сектор, ресторани, прокати спорядження та можливості для проведення дозвілля.

2 витяги, довжиною 350 та 960 м, розташовані у кінці села, неподалік від дороги. Траси – різних рівнів складності, є і для початківців, і для тих, хто вже впевнено стоїть на лижах.


(Ліворуч – витяг 350 м, праворуч – 960 м, його майже не видно за деревами. Довший витяг веде майже на вершину гори.)

Абонемент на 10 підйомів коштує 60-80 грн. Працюють інструктори. Людей зазвичай не багато, навіть у вихідні (що є, як на мене, значною перевагою). Є необхідна інфраструктура: кафе, ресторан, прокат. На горі продають гаряче вино.

Тут же є витяг та траса для сноутюбінгу.

Третій витяг належить готелю “Орявчик”. Денний абонемент коштує 90 грн.

Доїхати до Орявчика можна різними способами:
власним автомобілем – трасою Е-50/М-06 (Київ-Львів-Чоп), у с. Козьова повернути на с. Орявчик за вказівником “Тисовець”;
поїздом – до станції Сколе, далі – маршрутним автобусом (тел. автостанції – (03251) 2-12-50) або замовивши попередньо трансфер.

Найближчим часом ми плануємо поїздку, щоб спробувати траси в Орявчику “власними ногами”. Чого і всім бажаємо.

А ось так Орявчик виглядає влітку.